Gruodžio 14 d. įvyko metinis Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) Tarybos posėdis, kuriame kartu su Lietuvos Respublikos Aplinkos ministru Simonu Gentvilu ir viceministre Daiva Veličkaite Matuseviče buvo aptartos šalies statybų sektoriaus aktualijos.

 

LSA Tarybai Aplinkos ministras pristatė statybų sektoriaus reguliavimo naujoves: naują statybą leidžiančių dokumentų išdavimo tvarką, generalinio rangovo veiklos reglamentavimą,  naują rangovų atestatų peržiūros tvarką, Statybos kodekso rengimą.

 

Taip pat Tarybos nariai su ministerijos atstovais aktyviai diskutavo dėl renovacijos finansavimo, rangos sutarties viešuosiuose pirkimuose privalomo taikymo, „žaliųjų“ pirkimų reglamentavimo, SSVA kuriamo pastatų duomenų banko, projektų ekspertų veiklos atestavimo, hidro-melioracijos statinių reguliavimo perėjimo į Aplinkos ministerijos kompetenciją, atsiskaitymų reguliavimo naujovių ES. Asociacijos tarybos nariai paprašė ministro inicijuoti susitikimą su Viešųjų pirkimų tarnybos vadovu ir CPO vadove, kuriame būtų aptariamos rangovų atestavimo ir viešųjų pirkimo metu rangovams taikomų kvalifikacinių kriterijų problemos.

 

Posėdyje buvo įteiktas LSA 30-mečio proga įsteigtas medalis „Už atsidavimą savo profesijai ir reikšmingą indėlį stiprinant Lietuvos statybos verslą“ LSA įkūrėjui Adakrui Šeštakauskui. Apdovanojimą atsiimti atvyko jo vaikai, kurie taip pat tęsia savo profesinį ryšį su statybų sektoriumi: sūnus Aidas Šeštakauskas vadovauja langų ir durų gamybos įmonei, o dukra Daina Fergiuson dirba paminklotvarkos srityje.

 

LSA bendruomenę taip pat buvo priimtas naujas narys - UAB „Butina“.

 

3

4