Statybininkų šventė 2023

 

Rugsėjo 8-9 dienomis Druskininkų kurorte pulsavo ypatingas šventinis ritmas: čia Lietuvos statybininkų asociacija sukvietė šalies statybų sektoriaus atstovus švęsti savo profesinę - statybininkų dienos - šventę. Renginyje netrūko tiek rimtų profesinių įvertinimų, tiek linksmybių ir sportinio azarto: dalyvius būrė šventinis renginys su geriausių šalies statybininkų apdovanojimais, kasmetinė sportininkų Olimpiada ir energingas BIPLAN koncertas.

 

Tai - jau 24-oji Statybininkų diena, skirta pagerbti visus Lietuvos statybininkus, ir šiemet ši šventė buvo ypatinga, nes kartu buvo minimas LSA 30-ies veiklos metų jubiliejus. Šventinis renginys suburė pusę tūkstančio dalyvių iš statybų verslo, valdžios, mokslo ir švietimo institucijų, giminingų asociacijų ir organizacijų, o Statybininkų olimpiadoje rungtyniavo rekordinis - 200 žaidėjų - skaičius.

 

Šių metų šventės pradžią vainikavo iškilminga statybininkų eisena per Druskininkų miestą nuo Druskonio ežero. Po jos renginio dalyvių laukė šventinė apdovanojimų ceremonija ir jaunosios kartos operos solistų grupės „Il Senso“ koncertas. Apdovanojimų metu buvo pagerbti labiausiai pasižymėję šalies statybų sektoriaus darbuotojai, kuriems buvo įteikiamos LR Seimo, Vyriausybės, LR Aplinkos ministerijos, LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK), Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) ir kitų asociacijų padėkos bei apdovanojimai už nuopelnus statybos srityje.

Sveikindamas susirinkusius šalies statybų atstovus, LSA prezidentas Dalius Gedvilas sakė, kad ši šventė - ne tik proga pažymėti profesinius pasiekimus ir pasidžiaugti nuveiktais darbais, bet ir diena, kai stipriname bendrystę tarp Lietuvos statybininkų.

„Statybininkų diena - tai laisvų, savo tėvynę kuriančių ir mylinčių žmonių šventė. Visų šventė, kurie myli savo darbą, taiką ir tiki žmonijos ateitimi. Šiandien su didžiausiu džiaugsmu nusipelniusius statybų sektoriaus darbuotojus ir įteiksime atminimo simbolius toms įmonėms, kurios prieš 30 metų dalyvavo Lietuvos statybininkų asociacijos steigime ir savo narystę asociacijoje tęsia daugiau kaip 25 metus. Džiaugiuosi, kad Jūs, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, pasirinkote būti šalies statybų sektoriaus flagmanais ir visada vertinote savo narystę asociacijoje“, - sako LSA prezidentas Dalius Gedvilas.

 
Geriausius Lietuvos statybų sektoriaus darbuotojus profesinės šventės proga sveikino LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė - Nielsen, LR Seimo pirmininkė Ingrida Šimonytė, LR Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, LR Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, LR Seimo narys Algirdas Butkevičius, LR Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius, LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas, Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

 

LR Aplinkos ministras sveikinimo kalboje pažymėjo, Lietuvos statybininkų asociacija yra išskirtinė ne tik dėl savo indėlio į šalies statybų sektoriaus vystymą ir pažangą, bet ir dėl gebėjimo atstovauti skirtingus sektoriaus dalyvius - nuo statybos ir infrastruktūros įmonių iki mokymo organizacijų bei giminingų asociacijų, vienyti skirtingus balsus ir poreikius.

„Lietuvos statybininkų asociaciją galime drąsiai vadinti mūsų šalies demokratijos simboliu“, - sakė ministras.

 

Profesinę šventę statybininkai įprasmino ir statybininkų ąžuolo sodinimu, kuriuo bendruomenė prisidėjo ne tik prie pastatų, bet ir Lietuvos miškų kūrimo.

Šventinį savaitgalį aktyviausieji turėjo progą varžytis įvairiose sporto rungtyse tradicinėje Statybininkų olimpiadoje. Šiemet ji - rekordinė savo rungčių ir dalyvių skaičiumi: dalyviai turėjo galimybę susirungti krepšinio (3x3), bėgimo miesto gatvėmis rungtyse ir lauko teniso turnyre ar išbandyti auto slalomą.

 

Ir tai dar ne viskas – ​​rugsėjo 9 d. po Statybininkų olimpiados nugalėtojų apdovanojimų LSA visus Statybininkų dienos šventės dalyvius, Druskininkų gyventojus bei svečius kvietė susiburti centrinėje miesto aikštėje mėgautis ypatinga šventine dovana – energingu grupės BIPLAN koncertu.

 

Fotografijas iš šventės rasite: GALERIJOJE arba mūsų Facebook albumuose:Statybininkų dienos šventė 2023   ir  Statybininkų olimpiada 2023