Balandžio 22 d. apie statybų sektoriaus skaitmenizaciją, gerosios praktikos pavyzdžius ir reikalingus pokyčius buvo diskutuojama jau 11-us metus iš eilės vykstančiame didžiausiame skaitmeninės statybos tematikos renginyje Lietuvoje – tarptautinėje konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2022. Vilnius”.

Pasak konferencijos iniciatoriaus, VšĮ „Skaitmeninė statyba“ direktoriaus ir Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidento Daliaus Gedvilo, Lietuvos statybų sektorius žengia skaitmenizacijos keliu ir statybos bei projektavimo procese naudoja vis daugiau skaitmeninių technologijų ir įrankių, o BIM taikymas jau tapo privalomas projektuojant ir statant visus sudėtingus ir didelės vertės viešojo sektoriaus statinius.

„Šiandien mūsų šalies statybų sektorius sparčiai transformuojasi, o skaitmeninės technologijos tampa neatsiejama statybų proceso dalimi. Lietuvos statybų sektoriaus lyderiai įgyvendinamuose projektuose vis dažniau taiko BIM ir naudoja tik skaitmeninius duomenis, tad šiandien rinkai reikalingi gerosios praktikos pavyzdžiai, aktyvios diskusijos ir pažangūs sprendimai, norint sėkmingai žengti sektoriaus skaitmenizacijos keliu ir kurti tvarius Lietuvos miestus“, – sako D. Gedvilas.

Konferencijos metu Lietuvos ir užsienio šalių ekspertai dalinsis savo įžvalgomis, patirtimi bei diskutuos apie skaitmeninių duomenų svarbą, statinio informacinio modeliavimo (BIM) taikymą ir OpenBIM naudojimą, leidimų išdavimo procesų tobulinimą, išmanių ir tvarių miestų kūrimą bei reikalingus pokyčius, norint siekti pažangos ir skaitmenizuoti Lietuvos statybų sektorių.

Konferencijoje taip pat bus apdovanoti konkurso „Lietuvos BIM projektai 2022” nugalėtojai ir geriausių skaitmeninės statybos projektų autoriai. Plačiau apie konkursą galite sužinoti ČIA.

Konferencija „Skaitmeninė statyba 2022. Vilnius” vyks didžiausios statybų parodos RESTA 2022 metu.

Data: 2022 m. balandžio 22 d.

Laikas: 10.00-16.00 val.

Vieta: LITEXPO (5.1 salė), Vilnius

Organizatoriai: Lietuvos statybininkų asociacija (LSA), VšĮ „Skaitmeninė statyba”

Jau greitai bus paskelbsime konferencijos „Skaitmeninė statyba 2022. Vilnius” pranešėjus ir programą bei pradėsime bilietų prekybą.