Rugsėjo 10 d., Vytautas Mineral Spa, Birštone įvyks vienas didžiausių ir svarbiausių metų renginių Lietuvos statybų sektoriaus bendruomenei - Statybininkų dienos šventė, organizuojama Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) kartu su LR Aplinkos ministerija.

 

Statybininkų diena – jau 22-us metus iš eilės organizuojama profesinė šventė, skirta pagerbti visus Lietuvos statybininkus ir įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą.

 

„Tai ypatinga proga kasmet pasidžiaugti tuo, ką turime, ir tuo, kas vienija – nuveiktais darbais ir atsidavimu nelengvai profesijai. Statybų sektorius – viena svarbiausių šalies ūkio sričių, kuriama dirba 115 000 žmonių ir veikia 9300 bendrovių. Per praėjusius metus mūsų statybininkai pastatė 7425 pastatų ir 13 903 butų, išasfaltavo žvyrkelių 372,25 km ir nutiesė bei suremontavo 24 645 km dviračių takų. O užsienyje statybos darbų atliko net už už 396 mln. eurų. Šie rezultatai akivaizdžiai liudija šios profesijos atstovų darbo svarbą valstybės ekonominei ir socialinei raidai, todėl jie nusipelnė išskirtinės padėkos ir pagarbos. Statybininkai stato, atnaujina ir gražina mūsų aplinką, kuria dabartį ir ateitį“, – sako LSA prezidentas Dalius Gedvilas.

 

Šventinis renginys kasmet suburia daugiau kaip 400 dalyvių iš statybų verslo, valdžios, mokslo ir švietimo institucijų, giminingų asociacijų ir organizacijų.

 

Statybininkų dienos šventės metu apdovanojami labiausiai pasižymėję šalies statybos sektoriaus darbuotojai, kuriems įteikiamos LR Seimo, Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK), Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA), Lietuvos inžinierių sąjungos (LSIS) ir kitų asociacijų padėkos bei apdovanojimai už nuopelnus statybos srityje. Aktyviausieji varžosi įvairiose sporto rungtyse jau tradicine tapusioje Statybininkų olimpiadoje. Šiemet jos dalyviai turės galimybę susirungti krepšinio, irklavimo ir šaudymo iš lankų rungtyse.

 

Rugsėjo 10 d. Taip pat šaukiamas LSA visuotinis narių susirinkimas, kurio metu vyks asociacijos tarybos rinkimas, įstatų keitimas ir pirmasis naujos tarybos posėdis LSA prezidentui išrinkti.

 

Pasak LSA prezidento Daliaus Gedvilo, organizuodama šį itin reikšmingą renginį šalies statybų sektoriaus bendruomenei, asociacija yra pasiruošusi užtikrinti dalyvių saugumą. 

 

Dalyvavimo sąlygos: norintys kartu su statybininkų bendruomene paminėti profesinę šventę, turi užsiregistruoti ČIA ir sumokėti dalyvio mokestį (150 Eur/1 asm.). Komandos registracijos mokestis Statybininkų olimpiadoje (500 Eur/1 asm.), komandos dalyviai mokėti dalyvio mokesčio papildomai neturi.

 

Registracija vyksta iki rugsėjo 6 d. Daugiau informacijos: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Renginio programą atsisiųsti ir peržiūrėti galite ČIA

 

Renginio rėmėjai: KLAIPĖDOS MONOLITAS, LAYHER BALTIC, INHUS, KAUNO TILTAI, YIT LIETUVA, CONRESTA, NARESTA, STATICUS, ŽILINSKIS IR CO, ALVORA, CRAMO, PEIKKO LIETUVA, RASEINIŲ STATYBA, ENERSENSE, TRANSRIFUS.