2022 m. gruodžio 15 d. įvyko baigiamasis šių metų Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) Tarybos posėdis, kuriame kartu dalyvavo LR Aplinkos ministras Simonas Gentvilas bei buvo priimti du nauji nariai.

 

LR Aplinkos ministras S. Gentvilas LSA Tarybos nariams pristatė Aplinkos ministerijos rengiamus teisės aktus ir ateities tikslus statybos sektoriuje, dalyvavo diskusijoje ir atsakė į posėdžio dalyvių klausimus. Ministras pažymėjo, kad per metus tikimasi parengti Statybos kodeksą, o vienas esminių keitimų kodekse - koreguoti statybos leidimo išdavimo tvarką, statybos leidimą išduodant koncepcinio projekto pagrindu. Taip pat artimiausiu metu bus siekiama panaikinti ūkio būdą. Pasak S. Gentvilo, ir toliau didelė problema tebeišlieka nelegali statybakai darbai pradedami dar negavus statybos leidimo.

 

Į LSA bendruomenę Tarybos sprendimu buvo priimti du nauji nariai iš Kauno ir Klaipėdos regionų – UAB „Glansa“ ir UAB RNDV statyba“. Įmonės optimistiškai žvelgia į LSA bendruomenės perspektyvas rinkoje, planuoja plėtrą ir nuosaikų augimą.