Lietuvos statybininkų asociacijos atstovai kasmet aplanko didžiausius šalies regionus ir susitinka su LSA nariais. Vasario 21 d. UAB „Hidrostatyba“ patalpose Gargžduose vyko Klaipėdos regiono LSA narių susitikimas.

Susitikime dalyvavo UAB „Hidrostatyba“, UAB „Konsolė“, UAB „Klaipėdos monolitas“, UAB „Edrija“, UAB „Plungės lagūna“ ir Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro atstovai.

Klaipeda011

Susitikimo metu buvo aptartos narių veiklos aktualijos. Dauguma įmonių 2017 metus vertina vidutiniškai. 2018 metai prognozuojami geresni, užsakymų turėtų būti daugiau.

Didžioji dalis Klaipėdos regiono įmonių teigia samdančios vietinius darbuotojus, tik nedaugelis yra įdarbinę užsieniečius (ukrainiečius, baltarusius). Įmonių atstovai taip pat pažymėjo, kad darbuotojams mokamas darbo užmokestis turėtų būti vertinimo kriterijumi viešuosiuose pirkimuose, taip skatinant legalų verslą.

Pagrindine problema, anot susitikimo dalyvių, išlieka prasta techninių projektų kokybė. Viešuosiuose pirkimuose problema išlieka mažiausios kainos kriterijaus taikymas, dėl ko įmonės priverstos iki minimumo sumažinti savo pelningumą. Be to, taikomi įkainiai dažnai neatitinka realybės. Taip pat viešuosiuose pirkimuose problema yra piktnaudžiavimas skundo teise bei ilgai užtrunkantys ginčai, dėl ko užsitęsia sutarties sudarymas ir tiekėjų pasiūlyti įkainiai nebeatitinka rinkos kainų.

LSA atstovai pristatė planuojamus teisės aktų pokyčius, pakvietė įmonių atstovus diskusijai dėl statybos sektoriaus darbo išteklių registro, darbuotojų mokymų ir kitų aktualių temų.

Numatoma, kad kitas artimiausias susitikimas su LSA nariais aptarti statybos verslui aktualiausius klausimus vyks Kaune.

Klaipeda021